Rauginti kopūstai - ginklas prieš celiulitą |
|
Pavasarį, kol dar nėra tiek daug šviežių daržovių, vitaminų galite gauti iš raugintų kopūstų. Kad rauginti kopūstai vertingi dėl juose esančio didelio kiekio vitamino C, turbūt daugelis žinote. Tačiau kažkam iš Jūsų galbūt bus netikėta žinia, kad rauginti kopūstai turi savyje medžiagų, veiksmingai kovojančių su celiulitu. Taigi, koks anticeliulitinis ginklas slypi raugintuose kopūstuose?
Juose gausu kalio, padedančio šalinti susikaupusį vandenį.
Varis, esantis raugintuose kopūstuose, veiksmingai stiprina audinius.
Balastinės medžiagos padeda žarnynui apsivalyti nuo nuodingų medžiagų, taip pat aktyvina medžiagų apykaitą.
Be jau minėto vitamino C, kuris taip pat apsaugo nuo infekcinių susirgimų, raugintuose kopūstuose yra folinės rūgšties, kuri padeda susidaryti ląstelėms.
Pieno rūgštis atstato žarnyno florą, užkerta kelią fermentavimuisi, nukenksmina ir išvalo virškinimo traktą, taip pat stabdo vėžį sukeliančių medžiagų susidarymą žarnyne.
Kaip ruošti raugintus kopūstus? Jokiu būdu neperplaukite. Nuplovus dingsta didžioji dalis biokatalizatorių. Šviežiai raugintuose kopūstuose gausu pagrindinių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Ir priešingai - troškinant kopūstus, 23 procentus vitamino C sunaikina juose esantys kmynai. Meirūnas ir gvazdikėliai palengvina raugintų kopūstų virškinimą. Skanaus!
Šaltinis: | flickr.com nuotr. |
Autorius: | grozioklubas.lt |
Edita